vergelijk hondenvoer

Vergelijk hondenvoer, dat is altijd verstandig toch? Er zijn de laatste jaren vele verschillende partijen geweest die soorten en merken hondenvoer met elkaar vergeleken hebben.

Echter de factoren waarop ze hondenvoer vergelijken verschilt echter vaak van kwaliteit, prijs en bepaalde ingrediënten. Doordat hondenrassen en honden van verschillende leeftijden vaak afwijkende behoeften hebben aan bepaalde voedingsstoffen is hondenvoer vergelijken vaak lastig.

Vaak heeft hond van klein postuur meer extra energie nodig, terwijl een volwassen hond in veel gevallen juist minder behoefte heeft aan deze energie, omdat hij minder actief is dan voorheen.

Belangrijke factoren

De kwaliteit van hondenvoer vergelijken kan aan de hand van een aantal factoren. Daarbij is het vooral belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van je hond. Vergelijk bijvoorbeeld eerst hondenvoer eerst aan de hand van de calorische waarden.

Hoe meer calorieën een bepaalde hoeveelheid brokken bevat, hoe minder de hond ervan hoeft te eten om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Bij hondenvoer met een lage calorische waarde zal deze meer van hetzelfde voer moeten eten om de benodigde aantal calorieën binnen te krijgen.
De tweede belangrijke factor is de verteerbaarheid van het voer. Als je hond de juiste voeding krijgt, zal je hond minder en stevigere ontlasting produceren. Daarnaast is de verhouding van dierlijke en plantaardige eiwitten bij hondenbrokken vergelijken erg belangrijk.

Vergelijk dus het hondenvoer aan de hand van hoeveelheid vlees die het bevat. Een hond is een carnivoor, waardoor hij meer behoefte heeft aan biologische eiwitten. Daarnaast zijn plantaardige eiwitten ook erg belangrijk voor je hond. Deze bevatten namelijk zeer belangrijke voedingsstoffen die in het vlees ontbreken.

webmaster