zonneboilers

Als je van plan bent om een zonneboiler aan te schaffen, dan zul je zien dat er verschillende soorten zijn waar je uit kunt kiezen. Op dit moment kun je uit de volgende soorten zonneboilers kiezen;

  • standaard zonneboiler
  • compacte zonneboiler
  • cv-zonneboiler
  • zonneboilercombi

In dit artikel zal ik een aantal zonneboilers bespreken met je.

Standaard zonneboiler

Een standaard zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een los voorraadvat dat in de woning geplaatst wordt. Een standaard zonneboiler heeft een inhoud van tussen de 80 en 200 liter.

Compacte zonneboiler

De compacte zonneboiler heeft als voordeel dat het geen los voorraadvat heeft. Zo zijn het voorraadvat en zonnecollector namelijk geïntegreerd, waardoor de compacte zonneboiler een stuk minder ruimte in zal nemen.

CV zonneboiler

Bij een cv zonneboiler loopt de leiding van de cv ketel door het voorraadvat van de zonneboiler. Hierdoor dient de zonneboiler als een soort voorverwarmer van de cv-ketel, er op de kosten voor warme water ook op de stookkosten voor de verwarming bespaart kan worden.

Zonneboilercombi

De bovenstaande zonneboilers leveren alleen tapwater. Als je de zonneboiler ook gebruiken wilt voor het verwarmen van een woning, dan is de zonneboiler combi de juiste keuze.

De warmte in deze zonneboiler wordt gebruikt voor het opwarmen van tapwater én voor de centrale verwarming. Deze zonneboiler is vooral geschikt voor lagetemperatuurverwarming, zoals vloer- of wandverwarming. De zonneboilercombi heeft een watervoorraad van circa 250 liter.