Heb je altijd iets willen weten over psycho therapie? Het is een lastige term en de klachten die iemand kan hebben, kunnen meerdere soorten behandelingen nodig hebben. De klachten die behandeld kunnen worden door een psychotherapeut of psycholoog zijn erg divers.

Met psycho therapie kunnen er klachten behandeld worden door een psycholoog of psychotherapeut zijn divers. Hieronder staan een aantal klanten waar je met psycho therapie voor je terecht kunt:

– Angsten en fobieĆ«n
– Dwanghandelingen of nare gedachten die uw leven beheersen
– Depressieve klachten
– Spanningsklachten, overspannenheid en burnout
– Posttraumatische stressstoornis of trauma’s
– Verwerkings- of rouwproblemen
– Lichamelijke klachten zonder aanwijsbare medische oorzaak
– Onzekerheid en faalangst

Is het altijd wel duidelijk?

In sommige gevallen kunnen er geen concrete klachten zijn, want zo kunnen er bijvoorbeeld levens- en beroepsvragen zijn. Maar ook de ingrijpende gebeurtenissen en levensfaseproblematiek kunnen invloed hebben op het psychisch functioneren en in meer of mindere mate klachten veroorzaken.