Je kan twee verschillende hardhouten vlonders bouwen. Je spreekt van tegelvlonders of van plankenvlonders. Tegel vlonders zijn kant en klaar te noemen en vierkant van vorm. Ze bestaan bijvoorbeeld in 30 x 30 cm, 50 x 50 cm of zelfs in 100 x 100 cm.

Hardhouten vlonders met behulp van tegels is eenvoudig. Je zou ze over stoeptegels kunnen leggen, om maar iets te noemen. Ook op een balkon of een overkapping doen ze het goed. Als je niet tot weinig wil zagen, dan vormen tegelvlonders een uitkomst.

Zelf aan de slag gaan

Als je zelf aan de slag wil met bijvoorbeeld een vlonderplanken terras, dan zal je moeten beginnen met een goede ondergrond. Een stevige en doordachte fundering is van groot belang. Dus waar komen jouw vlonderplanken op te liggen?

Een vlakke ondergrond met behulp van betontegels kan, maar funderingspaaltjes zijn een optie van betere kwaliteit. Indien je vlonderplanken langs water gebruik dan zijn paaltjes sowieso een must. (Tijdens het vlonderplanken online bestellen, kan je deze bijbehorende materialen gelijk meepakken.)

Hardhouten vlonder tips

– Waar wordt jouw vlonder straks voor gebruikt? Is jouw bedachte afmeting voor het hardhouten vlonder groot genoeg hiervoor?
– Zijn er mensen in jouw omgeving die je zouden kunnen (en willen) helpen?
– Heb je bescherming klaar liggen, zoals werkschoenen en werkhandschoenen?
– Maak een schets van jouw idee op papier, zodat je meer inzicht krijgt in het te bouwen hardhouten vlonder.

webmaster