Ben je van plan om een puppy aan te schaffen? Gefeliciteerd! Maar voordat je dat doet is het verstandig dat je mijn artikel leest. Het loont namelijk echt de moeite om eerst goed te zoeken naar de beste plek om je hond te kopen. In dit artikel een aantal nuttige tips.

Wanneer je besloten hebt dat je een pup wilt, zul je dus op zoek moeten gaan naar mensen met nesten van het type hond die je wilt, zoals een Duitse herder of een Beagle. Indien je een rashond wilt, zul je bij rasverenigingen meestal een lijst met geplande en net geboren nesten vinden.

Steeds meer mensen sluiten een puppy verzekering af

Er zijn steeds meer honden eigenaren die een puppy verzekering afsluiten. Net als bij mensen komen er voor honden ook steeds meer behandelmethoden. Dat is aan de ene kant goed nieuws, maar het heeft uiteraard ook een prijskaartje.

Indien je met je hond voor een normaal consult of vaccinatie naar de dierenarts gaat, vallen in de meeste gevallen de kosten nog wel mee. Echter de kosten van een sterilisatie of castratie van een hond kost al gauw een paar honderd euro.